Путин е изиграл активна роля в свалянето на пътническия полет MH17

...
Путин е изиграл активна роля в свалянето на пътническия полет MH17
Коментари Харесай

Путин лично наредил ракетата срещу полет MH17

Путин е изиграл дейна роля в свалянето на пътническия полет MH17 над Украйна 2014 година

Това се показва в отчет на проверяващия екип, представен от Der Standard.

Според интернационалния проверяващ екип Путин е дал на сепаратистите противовъздушни ракети, а това излиза наяве от прихванатите телефонни диалози, както разгласи екипът от следователи в Хага в сряда. 

Според информация на DPA в основата на изводите решението за свалянето на MH17 над Украйна е взето от президента Путин - Има " мощни индикации " е изказванието проверяващите.

Доказателствата не са задоволителни обаче за покачване на обвиняване. Освен това съветският президент се употребява с имунитет с помощта на служебното си състояние и не може да бъде преследван по правосъден ред.

Разследващите считат и че доказателствата против други обвинени са незадоволителни. Поради това следствието на свалянето на самолета е краткотрайно прекратено. Консенсусът на откривателите е: " Достигнахме лимита на опциите си. "

През юли месец 2014 година Боинг 777 на малайзийските авиолинии на път от Амстердам за Куала Лумпур се разруши над Източна Украйна, откакто самолетът беше ударен от ракета " Бук " руско произвеждане. Всички 298 пасажери починаха. 

През ноември 2022 година руснаците Игор Гиркин и Сергей Дубински и украинецът Леонид Харченко бяха наказани задочно на пожизнен затвор за убийството на 298 души.

Междувременно Игор Гиркин и сега е деен провоенен блогър, като даже твърдеше, че за известно време, в края на 2022 година, още веднъж е бил на украинския фронт. Освен в съперничество с другия воин на актуалната война, Евгений Пригожин, основател и началник на частната военна компания " Вагнер ", Гиркин е и чест обект на ежедневните анализи за настроенията измежду крайните съветски националисти на Института за проучване на войната (ISW).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР